Terug naar overzicht

Ontwikkeltak The Young Venture Group voortgezet door reBirth

02 januari 2021

Begin 2021 heeft reBirth de ontwikkelactiviteiten van The Young Venture Group overgenomen.

The Young Venture Group, opgericht door Wim de Jong, is een Haagse projectontwikkelaar en eindbelegger. De afgelopen vier jaar stond The Young Venture Group in de PropertyNL Top-101 Ontwikkelaars van Nederland.

Gedurende een periode van 10 jaar heeft zij een diverse vastgoedportefeuille ontwikkeld en toegevoegd aan haar beleggingsportefeuille. In de toekomst zal het bedrijf zich uitsluitend gaan richten op het optimaliseren en beheren van haar portefeuille.

reBirth, die wordt geleid door managing partner Nanne Veenstra en kantoor houdt aan de Parkstraat 183 in Den Haag, zal de ontwikkeltak voortzetten en uitbouwen. Het team en alle ontwikkelingsprojecten zijn meegegaan in de overname. reBirth heeft de ambitie om de komende jaren op te schalen.

Veenstra (1981) studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van zijn diploma heeft hij gedurende 7 jaar bij internationale grootbanken gewerkt om vervolgens zijn eigen vastgoedbedrijf op te zetten in Amsterdam. In zijn laatste functie vervulde hij de rol van algemeen directeur bij The Young Venture Group, waar hij de transitie van ontwikkelende belegger naar eindbelegger leidde en de ontwikkeltak afsplitste.

Veenstra: “reBirth is een nieuwe naam maar met een lange staat van dienst. We blijven ons inzetten om verouderd vastgoed en onaantrekkelijke locaties een nieuwe bestemming te geven, en spelen daarbij in op de kansen en uitdagingen die zich vandaag de dag voordoen.

Zo zijn we als gevolg van de corona-pandemie in gesprek geraakt met eigenaren die opeens anders tegen hun vastgoed aankijken. Ik verwacht dat we komende tijd enkele mooie transacties kunnen aankondigen.”

Onderdeel van de overname is de positie aan het Havenkwartier te Rijswijk. Op het perceel van de voormalige betoncentrale zullen twee wooncomplexen worden gerealiseerd met in de plinten ruimte voor bedrijvigheid (ca. 15.000 m2). reBirth zal deze positie namens The Young Venture Group verder uitontwikkelen.

De Jong blijft actief als aandeelhouder en adviseur van reBirth.

Als u meer wilt weten over onze activiteiten, neem dan contact met ons op.

Bron afbeelding: Studio Hartzema

Neem contact opRoute hiernaar toe

Alle rechten voorbehouden – Rebirth Development 2024