Terug naar overzicht

Nieuwbouwwoningen aan het water in Havenkwartier stap dichterbij

20 april 2022

Woensdag 13 april tekenden gemeente Rijswijk (vertegenwoordigd door wethouder Armand van de Laar), BPS Real Estate (Stefan Fieten) en reBirth Development (Nanne Veenstra) een intentieverklaring voor de ontwikkeling van De Landtong aan de Nijverheidsstraat in het Havenkwartier. Hiermee komt het project een stap dichterbij realisatie. Het Havenkwartier is onderdeel van de Plaspoelpolder in Rijswijk.

De beide projectontwikkelaars hebben onlangs de krachten gebundeld en willen met nieuwbouw aan de Nijverheidsstraat een bijdrage leveren aan het verlevendigen van het Havenkwartier. BPS Real Estate en reBirth Development hebben het plan om hier 128 koopappartementen, een commerciële plint en een interne parkeergarage te bouwen. Met een directe ligging aan het water is deze locatie in het Havenkwartier aantrekkelijk om te wonen, te werken en te ontspannen.

Wethouder Armand van de Laar (Ruimte): “Het Havenkwartier wordt vernieuwd en dat is hard nodig. Wij zijn bezig met het transformeren van vele leegstaande ruimten naar nuttige en mooie woon-werkgebieden. Ik ben heel blij dat naast de vele nieuwe huurwoningen in het Havenkwartier juist ook deze koopwoningen worden gebouwd. Het is belangrijk dat in deze nieuwe omgeving een actieve groep bewoners komt die samen een gemeenschap gaan vormen. Daarnaast vind ik het zelf een prachtig stoer ontwerp dat echt karakter geeft aan de buurt.”

De architectuur is verzorgd door Zeinstra Verbeek Architecten. Studio Hartzema verzorgt de stedenbouwkundige aspecten.

Neem contact opRoute hiernaar toe

Alle rechten voorbehouden – Rebirth Development 2023